OVK och cykelrensning

OVK – Obligatorisk ventilationskontroll

Det är snart dags för OVK – Obligatorisk ventilationskontroll. JA Luftkontroll behöver då tillträde till din lägenhet för att kontrollera att ventiler för utsug och ersättningsluft fungerar och är fria från föroreningar.

OVK är planerad till den 4 september mellan kl. 8 och 14 för Stationsvägen 33 och 35. Nycklar till lägenheterna kommer att samlas in på morgonen. Mer information om detta kommer att aviseras av JA Luftkontroll.

OVK är en förkortning av obligatorisk ventilationskontroll och är en besiktning som genomförs för att säkerställa att fastighetens ventilationssystem fungerar tillfredsställande. Det är fastighetsägaren som enligt lagstiftning ansvarar för att OVK-besiktningen utförs korrekt enligt certifieringskrav och regler.

Syftet med kontrollen är att kunna garantera en hälsosam inomhusmiljö för de personer som vistas eller bor i byggnaden. Ett väl fungerande ventilationssystem kan även förhindra skador på byggnaden som exempelvis mögeltillväxt och andra fuktrelaterade skador. Regler och krav för OVK är fastställda i lag genom Plan- och byggförordningen samt Plan- och bygglagen.

Cykelrum Stationsvägen 33

Många har redan märkt upp sina cyklar i cykelförrådet vilket vi är tacksamma för. Men för er som har glömt så kommer här en påminnelse – märk upp din fungerande cykel senast den 31 augusti och rensa bort dina andra ägodelar i cykelrummet senast den 31 augusti!

I september kommer cykelrummet att rensas från omärkta cyklar och övrigt som inte hör hemma i cykelförrådet. Detta till följd av ett beslut på årsstämman i maj 2024 att enbart fungerande cyklar får förvaras i cykelrummet.

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen BRF Stuvsta 1